Benidorm är den femte mest eftertraktade marknaden för köp av fastigheter i världen. Det framgår av en mätning av antalet Google-sökningar under första kvartalet 2017 som utförs av den internetbaserade fastighetsportalen The Move Channel. Spaniens statistik för juli visar att Costa Blanca med städer som Torrevieja och Benidorm är de platser där det för närvarande säljs mest.

Bostadsförsäljningen i Spanien har stigit under de senaste tre åren. Förra året ökade försäljningen med cirka 14 procent och priserna ökade med cirka 5 procent. Av alla bostäder såldes mer än 13 procent på utländska händer. Den positiva trenden har fortsatt i 2017 och gäller för praktiskt taget alla regioner.

Siffror från den spanska statistikbyrån Instituto Nacional de Estadística (INE) för juli i år visade att på Costa Blanca gjordes de flesta transaktioner i relativa termer, 145 försäljningar per 100 000 invånare. Sedan följde Balearerna 144 försäljningar.

Ökningen i juli innebär att bostadsförsäljningen i Spanien har stigit 19 månader i rad, endast avbruten i april när en minskning på 8 procent noterades. Samtidigt som försäljningsökningen ökar fortsätter priserna stiga. Siffror från det spanska registratorkollegiet för andra kvartalet visar en prisökning på 4,4 procent (Colegio de Registradores de España).

Spaniaposten 2017-09-20