Alicante

Alicante


Alicante

Alicante skulle man kunna kalla lilla Barcelona. Med sina playor, fantastiska uteliv och ett stort urval av mat och kultur. Från Alicante startade Volvo Ocean Race i november 2008, 2011 och fjärde oktober 2014. Nästa start från Alicante är 2017. www.alicantesalidavolvo.es/en/tourist-information-alicante

Costa Blancas största flygplats, El Altet ligger en 15 km söder om staden.
Alicante har mycket historia bakom sig. Det handlar om en av Spaniens äldsta städer.
Som turistort startar Alicantes historia redan på 18- hundratalet. Då fick Alicante tågförbindelse med den spanska huvudstaden Madrid vilket gjorde att Alicante ofta kallas “Madrids hamn”.

I dag är Alicante kanske en typisk turistort på den spanska Medelhavskusten men Alicante är också en sprudlande storstad och en intressant plats för att bekanta sig med spansk kultur. Universitetet i Alicante erbjuder ett flertal kurser för utlänningar under sommarmånaderna. Många svenskar och andra skandinaver har valt att köpa hus eller lägenhet i Alicanteprovinsen. Alicante är ett resmål där man verkligen kan kombinera sol, strand, stad och nattliv under semestern.

Inom stadsgränsen i Alicante sträcker sig sju kilometer sandstrand och strandpromenader men Alicantes absolut bästa strand är Playa de San Juan ca tio minuter utanför staden. Strandpromenaden i Alicante heter Paseo de la Explanada och är absolut livets centrum.

Shoppingutbudet i Alicante är utan like för köpsugna turister som verkligen vill “shoppa loss” under semestern. I Spanien startar sommar rean i början av juli och vinterrean startar i januari med enorma rabatter.

Sportmöjligheterna i Alicante är många för att inte tala om restaurangerna. Restaurangutbudet är så brett att det inte finns något argument för att rekommendera en eller två av dem: Du hittar allt, för alla fickor och smaker!

En av Alicantes sevärdheter är borgen Santa Barbara som reser sig norr om staden. Den imponerande medeltidsborgen kan lätt besökas då det går en linbana från centrum upp till berget. Gotiska kyrkan Santa Maria från 13-hundratalet är också väl värd ett besök tillsammans med många andra historiska monument.

Hamnen i Alicante är ett trevligt promenadställe med många små kaféer. Där kan man ta en båttur till La Tabarca, ön som ligger strax utanför kusten, närmare bestämt 12 sjömil från Alicante och 8 från Santa Pola. Den var en gång i världen hem för områdets pirater och är idag Valenciaregionens enda bebodda ö.

På La Tabarca finner man fina stränder, restauranger och hotell. Vattnet som omringar ön La Tabarca är marint naturreservat.