El Campello

 

El Campello ligger på norra Costa Blanca i Spanien 30 km från Alicante flygplats. Billig och bra järnvägsförbindelse till Alicante och Alicante Golf. Tåget går utmed kusten ända till Denia där du sedan kan ta båten till Ibiza, 1 timme och 45 minuter och sedan vidare till Mallorca, ytterligare 3 timmar på Medelhavet.

Den bästa stranden att besöka i El Campello är Muchavista Beach. Playa Mucahvista är sju kilometer lång och har behållit sin blå flaggstatus under många år.

Många bra restauranger såsom El Burgonon, Ricardo,  Cerverceria Paquito,Star of India, Browns, La Cova, Singapore Gardens, La Vela, El Chiringuito och La Fonda vid stranden.

I El Campello är den stora marknaden på onsdagar och en mindre marknad på söndagar. Fiskeauktion måndag till fredag.

Till golfbanorna Alicante Golf Course och Club de Golf Bonalba är det 15 minuter med bil. Till Alicante Golf går det bra att ta spårvagnen.

Det finns ett nattliv även om det inte matchar nattlivet i Alicante eller Benidorm. Lokalbefolkningen rekommenderar El Huello som plats där man kan släppa loss. Benidorm och Alicante nås lätt med nattåget.

Några av de mer populära saker att göra är ett besök till Canelobre grottorna i Jijona tjugo minuter bort med bil samt besöka ön Tabarca, staden Villajoyosa och Benidorm.

Trevlig video om El Campello