Charmigt byhus i Villajoyosa

Charmigt byhus i Villajoyosa
RESERVERAD 240.000- Euro - Byhus
Villajoyosa 401 120 m² 2 Sovrum 1 Badrum 1900 Byggår

Ett utmärkt tillfälle att köpa ett komplett hus med tre våningar i den äldre delen av Villajoyosa.
Huset är fördelat på tre våningar som skulle kunna förvandlas till tre separata lägenheter eller en komplett familjebostad. Huset är i söderläge med fantastisk utsikt över havet och bergen och dessutom med utsikt över den torra flodbädden.

Den översta våningen har ett stort allrum med högt i tak, ett rymligt kök och ett badrum med dusch. Från allrummet utgång till terrass med underbar utsikt. Luftkonditionering. Här finns också en kamin med pellets som vintertid ger en utmärkt värme till hela övervåningen. Övre våningen totalrenoverades år 2018.
Den mellersta våningen har 3 rum, varav två används som sovrum. Det finns en terrass och i anslutning till terrassen en tvättstuga. Det mellersta planet kräver en mindre renovering.
Bottenvåningen har en separat ingång från gatuplanet med en trappa ner där det finne en liten trädgårdsyta. Bottenvåningen behöver renoveras.

Detta hus, byggt år 1900, har behållit många av sina tidstypiska detaljer, inklusive den ursprungliga vattenförvaringen i källaren, tidstypiska klinkergolv som är i utmärkt skick och böjda putsade takvalv (bovedillas). Nuvarande ägare har renoveringsförslag framtagna av arkitekt.

Till den fina sandstranden i stadens centrum är det en kort promenad, ca 2 minuter. Flera restauranger finns i närheten. I Villajoyosa finns gott om butiker, restauranger, barer, flera mataffärer. Staden har en saluhall öppen förmiddagar måndag-lördag samt varje torsdag är det marknad.

Välkommen till vårt trevliga kontor i centrala Villajoyosa.
Vi finns sedan 12 år på plats och ger er alltid privat visning.

Villajoyosa, som betyder den glada staden, är en av trivsam stad vid havet på Costa Blanca. Kommunikationen är utmärkt, både med bil, buss, flyg eller spårvagn. Till Alicante internationella flygplats är det 45 km, 40 minuter med bil.
Spårvagnen går varje halvtimme från Alicante och stannar 500 meter från bostaden.. Spårvagnen går vidare härifrån till Benidorm och vidare upp till Denía.

La Vila Joiosa, som är namnet på valencianska, är den historiska huvudstaden i Marina Baixa, en traditionell fiskeby mycket beundrad av besökare. Hamnen och strandpromenaden har en särskild charm och lyses upp av färgglada husfasader. Staden är känd för sin chokladtillverkning och här finns ett chokladmuseum

VIKTIG INFORMATION!

Alla priser i Euro. Det tillkommer 10% mervärdesskatt på nyproducerade bostäder. En kommunal överföringsskatt på 10% tillkommer på andrahandsbostäder. Notarie, registrering och lagfartskostnader är cirka 3% av köpesumman. OBSERVERA! Säljarna kan göra prisändringar utan att informera oss. Kontakta oss för aktuellt pris. SOM OMBUD FÖR CASER SEGUROS ERBJUDER VI EN RABATTERAD HEMFÖRSÄKRING FÖR SVENSKAR I SPANIEN. BEGÄR OFFERT.

Karta från Google

Susanne Alberyd