6.392 besökare kom till Kistamässan i helgen när Fair Media arrangerade årets första Köpa hus utomlands. ”Det var en toppenbra mässa, jag tror att alla var nöjda den här gången och vi hade besöksrekord med 6.392 besökare”, säger Åsa Holmsten, projektansvarig.
Förutom seminarier om bostadsköp, familjerätt, pensionering och skatteregler i utlandet arrangerades även ett seminarieprogram kring svenska skolor i utlandet.
Det var ett nytt seminarium och det var Annika Scharnke som är rektor vid Svenska skolan i Marbella, vilket tilldrog sig ett stort intresse.
Svenska Magasinets Madeleine Öberg var på plats under lördag och söndag och delade ut två tusen tidningar till besökare.
Det märks att Spanien lockar när svenskar söker fritidsboende i värmen. Jag tror att jag aldrig har upplevt en sådan rusch som den här helgen, säger Madeleine Öberg.

Det är många saker som pekar på att det är rätt tid till att köpa.
Det märks att det är ett enormt stort intresse just nu och våra seminarier var också väldigt välbesökta. Vi hade i annonser och tidningsintervjuer tryckt på att det är köpläge nu med stark krona, låga räntor, stabil bostadsmarknad i Sverige och sänkta priser i många länder. Det var dessutom ett otroligt trist och grått väder vilket gör att många längtar till solen, säger Åsa Holmsten till Svenska Magasinet.

Nästa utställning blir i Svenska mässan i Göteborg den 22-23 februari, fortsätter i Malmö den 15-16 mars och avslutar i Helsingborg den 29-30 mars. Nästa utställning i Stockholm blir den 6 och 7 september, också i Kistamässan.04.02.2014