nyhet - norweiganNorwegian redovisar idag ett resultat före skatt på närmare 900 miljoner norska kronor. Detta är bolagets bästa kvartalsresultat någonsin och en förbättring på 187 miljoner jämfört med samma period föregående år.

Nya flygplan har sparat bolaget 28 miljoner norska kronor i bränslekostnader jämfört med samma kvartal föregående år. De besparingar bolaget själv gör motverkas av en extra räkning på 25 miljoner norska kronor till följd av brist på flygtrafikledare hos norska Avinor.

Norwegian fortsätter att fasa in flera nya flygplan, 13 Boeing 737-800 under 2012 och 14 stycken under 2013. Det öppnar för nya tillväxtmöjligheter utanför Skandinavien. Norwegian har därför beslutat att etablera en bas på London Gatwick och i Alicante.

Från basen i London kommer Norwegian att erbjuda en rad direktlinjer till destinationer runt Medelhavet samt i Norden.

Under tredje kvartalet, flög Norwegian närmare 5,2 miljoner passagerare. Det är 580 000 fler än föregående år och även det ett nytt rekord för bolaget. Kvartalet är också präglat av en hög kabinfaktorn på 82 procent. Det skriver flygbolaget i en pressrelease.