Torrevieja

 

Torrevieja

Torrevieja tillhör Alicantes provins på Costa Blanca. Området ligger i regionen som kallas för Vega Baja.

Kustlinjen i Torrevieja är lång och vacker med många fina stränder. Från norr till söder finner man Playa de la Mata som är den största stranden i Torrevieja med fina sanddyner.

Playa Curam och Playa del Cura ligger mitt inne i Torrevieja. De erbjuder många bekvämligheter som duschar, toaletter, kiosker, restauranger och barer.

Om du söker efter lugn och ro är stranden La Mata ett bra val. Längre söderut i Torrevieja finner man Punta del Salaret och Playa los Locos, Cabo Cervera och stranden Playa Cabo Cervera där det ligger ett gammalt vakttorn, Torre del Moro som erjuder en fantastisk utsikt över hela området. Från La Manga del Mar Menor till Santa Pola.

Torreviejas kommun gränsar i norr till Guardamar del Segura, Rojales och i väster till Benijofar. I sydväst Montesinos och San Miguel de Salinas och i söder till stränderna i Orihuela. Torrevieja ligger 41 kilometer från Alicante i norr, 23 från Elche i nordväst och 53 från Murcia i sydost.

Torrevieja har medelhavsklimat som gör att man kan njuta av stränderna nästan året runt. De kallaste månaderna är januari och februari, med temperaturer på mellan 12 och 16 grader och de hetaste juli och augusti med temperaturer på mellan 28 och 35 º C.

Under senare år har staden Torrevieja blivit något av en ekonomisk huvudstad i distriktet Vega Baja. I kommunen Torrevieja bor ca 100.000 registrerade invånare från hela Spanien och mer än 180 länder. Under sommarmånaderna tredubblas befolkningen i Torrevieja

Alla besökare bör besöka hamnområdet där fiskrestaurangerna med färska skaldjur och fiskar från de lokala fiskebåtarna,tapasbarerna och butikerna ligger tätt.

Torrevieja har många attraktiva parker, trädgårdar och torg som Paraje Natural Municipal, Molino del Agua och Park of Nations där du kan sitta ner och bara koppla av i skuggan.

Du kan också besöka hamnen, fiskmarknaden, kyrkan La Inmaculata Conception, Iglesia de Nuestra Señora del Rosario. Marknadsdag i Torrevieja är fredagar.

Torrevieja, det gamla tornet,var en liten fiskeby (som många av städerna på Costa Blanca), men det har bevittnat en enorm explosion i storlek och befolkning under den senaste tiden. De flesta som flyttar till Torrevieja är från norra Europa.

Torrevieja är omgiven av saltsjöarna Laguna Salada de la Mata och Laguna Salada de Torrevieja som sägs vara mycket hälsosam miljö för personer med arthritus.

Saltsjöarna är naturreservat som bildar en naturlig livsmiljö för många skyddade fågelarter såsom större Flamingo och Ängshök. Saltet som utvinns är en av Torreviejas viktigaste industrier.