Från tisdag den 8 juni hävs utegångsförbudet i Valenciaregionen efter sju och en halv månad. Nattlivet öppnar upp till klockan 02 och det finns ingen gräns på hur många som kan samlas till privata möten hemma. Det meddelar regionpresidenten Ximo Puig.

Efter 226 dagar med en begränsning på högst tio personer vid privata möten häver vi den restriktionen, skriver Ximo Puig på Twitter.

Även serveringsställen kan hålla öppet fram till klockan 01 från tisdag den 8 juni.

Valenciaregionen redovisar incidenstalet 35 fall per 100.000 invånare. Att flera restriktioner kan hävas följer också de rekommendationer som Hälsovårdsdepartementet ger.

Ximo Puig säger att Valenciaregionen är en av de säkraste destinationerna i Europa tack vare att vi gradvis och försiktigt har hävt restriktioner.

När det gäller debatten om munskydd vill regionpresidenten att kravet hävs snarast när det gäller platser som i naturen och stränder. Däremot bör kravet på munskydd gälla på övriga platser tillsvidare.

Han efterlyser också en ”harmonisering” i hela Spanien när det gäller regleringen av det obligatoriska munskyddskravet.

Pubar och diskotek kan från tisdag hålla öppet till klockan 02. Däremot är inte dans tillåtet. Inomhus går gränsen vid 50 procents beläggning.

Vid serveringsställen kan upp till tio personer sitta vid samma bord. Upp till 50 procents beläggning gäller vid serveringar inomhus. Utomhus som på terrasser finns ingen gräns

Svenska Magasinet i Spanien
Ola Josefsson
2021-06-03